Ord og oplevelser siden 2010

2014

Nyhedsbrev
A-Z Index
Printversion
Sitemap

ORDKRAFT X 10-12/4

9000 ORD stod bag ORDKRAFT X- et tema, der (som i 2013) løb under litteraturfestivalen ORDKRAFT den 10.-12. april. Et tema, der præsenterede det nye, det skæve eller det uventede. Ofte med udspring i lyrikken.

 

Signaturen for ORDKRAFT X 2014 var orange ænder. Det knyttede sig til kunstner Bruno Kjærs installation Ducks' Army - et uventet poetisk møde med kunsten i byrummet og på ORDKRAFT. Alle ORDKRAFT X-arrangementer indledtes således med et digt om orange ænder.

 

Fotos på denne side: Peter Søholm Simonsen

 

 


Torsdag kl. 16 i Kunsthal Nord:

Asta Olivia Nordenhof og Bjørn Rasmussen

 

To af dansk litteraturs nye stjerner åbnede Ordkraft X med manér: Bjørn Rasmussen og Asta Olivia Nordenhof.

 

De læste på skift op for en tætpakket Kunsthal Nord, hvor publikum lyttede med intens koncentration.

 

Efter de to og et glas vin læste talentfulde Silas Toft Poulsen fra Forlaget Christiansgade op - som en appetitvækker til det helt unge forfatterkollektivs optræden lørdag... 

     

Torsdag kl. 18 og lørdag kl. 14 i Skraaens Lounge: Hits med hjerne

 

Musikhistorien er fuld af dem – hits, der overlever gennem årtierne på grund af både godt musikalsk håndværk og rammende, velskrevne tekster. I Skraaens Lounge kunne publikum tage en pause fra det talte ord og nyde en kop kaffe/øl, mens de lyttede til pop/rock med begavede tekster.

 

De kompetente DJs var Frank Helenius og Lars Simonsen fra Aalborg Bibliotekerne.

   

Torsdag kl. 19 på KUL:
Åben scene for lyrikken

 

Mikrofonen stod klar til alle med digte på hjerte - og hold da op, hvor strømmede de bare til! Blandt aftenens oplæsere var Fillip Nielss Stehr-Rasmussen, Ragnhild Jacobsen og Søren Gehlert Schmidt.  

 


 


Torsdag kl. 20 og lørdag kl. 14  Biffen, balkonen: Google Translate for Kunst 

 

Kan man oversætte kunst til andre kunstformer, så det giver mening? På Ordkraft gjorde vi forsøget gennem fire transformationer: lyriker Kristine Sejr startede torsdag med at læse et digt, som kunstmaler Essi Marie-Jeanne Tomobile skabte et maleeri over, musiker Renas Kayaalp komponerede et stykke musik, og til slut skrev lyriker Louise Sommer Hendriksen et digt. Processen blev smukt fuldført!

   

Fredag kl. 15 på Teater Nordkraft, Volt-salen: Louise Juhl Dalsgaard ”Om Arktiske Heste”

Louise fremførte sin lyd- og videoperformance ”Om Arktiske Heste” - et digt, der kredsede om følelsesmæssige og kropsligt erotiske grænser.

 

Digtet handlede om behov og begær, om ønsker og håb overfor krav og forventning og om den hårfine grænse mellem tillid og angst, der udfordres på rejsen fra barn til voksen. Hør traileren for Om Arktiske Heste

   

Fredag kl. 16 i Biffen, sal B:
Lyrik i Lommen
200 digte spredtes i Aalborgs byrum i dagene op til Ordkraft – i cykelkurve, frakkelommer, prøverum m.m. Finderne af digtene blev inviteret ned i Biffens biografmørke for at høre digtet blive læst op!

 

Digterne var: Lise Andersen, Gitte Paracha Thorhauge, Poul Høllund Jensen, Rikke Kirchheiner, Jan Nygaard, Louise Sommer Hendriksen, Leif Sørensen, Charlotte Meng, Anja Lykke Lindberg Christophersen og Kristine Sejr.

 

Fredag kl. 19 på KUL:
Åben scene for musik & lyrik

Endnu en åben scene med masser af talent. Aarhus-doen Børn af Byen lagde ud, med Poul Lynggaard Damgaard på ord og Mikkel Julius Graugaard på musik, og derefter besteg indtil flere lyrikere scenen, bl.a. Anja Lykke Lindberg Christophersen.

 

Fredag kl. 20 på KUL:
L.E.F. & De Langsomme Lyn

Orkesteret L.E.F. & De Langsomme Lyn fyldte fredag aften KULs kælder med stemningsfuld undergrundspop med stærke tekster. Musikken var elektroniske beats, strengeleg, støj og masser af kor omkring Lars Emil Foders mørke lead. Bandets navn er en hilsen til den svenske digter Werner Aspenström med de "sävliga blixtar på gatan".

 

Lyt til L.E.F. & De Langsomme Lyn på deres hjemmeside 


Lørdag kl. 13 i Kunsthal Nord:
Nye stemmer i byen
Forlaget Christiansgade er et skrivekollektiv, der også fungerer som guerillaforlag og i øjeblikket arbejder på den første udgivelse. Tre af de unge forfattere fra forlaget var mødt op -   Esther Prætorius Salling, Emil Grarup og Silas Toft Poulsen. Det samme var et talstærkt publikum, som gav lyrikerne en varm modtagelse.
 

9000 ORD siger tak for årets Ordkraft X - det var en sand fornøjelse at være med som arrangører/optrædende!    

Om 9000 Ord

Hvad er 9000 ORD?

 

Mød os her