Valget af ejerskifteforsikring kan blive afgørende senere hen

Er du ved at købe ny bolig, har du nok rigeligt at tænke på. Det er ikke altid så nemt at finde drømmeboligen, som man måske skulle tro. Samtidig kan man aldrig være helt sikker på, at man ikke kommer til at købe katten i sækken. Selvom huset eller lejligheden umiddelbart ser pæn ud, kan der være skjulte skader under overfladen, som man først opdager senere hen. Hvis man vil undgå selv at skulle betale for udbedringen, må man tegne en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring skal tegnes, inden bolighandlen er afsluttet. Derfor bør du, hvis du overvejer at købe ny bolig, allerede nu lede efter den rigtige ejerskifteforsikring til dine behov. Valget af ejerskifteforsikring kan nemlig vise sig at blive afgørende for dig og din familie senere hen, hvis der bliver opdaget skjulte skader på boligen.

Når det bliver dit ansvar

Skjulte skader er tarvelige, netop fordi de ikke kan ses. Man kan derfor tro, at man køber et hus i fin stand, for derefter at finde en helt anden sandhed. Det virker unfair, at køber kommer til at stå med skader, som vedkommende slet ikke er ansvarlig for at have pådraget boligen. Derfor skulle man som udgangspunkt tro, at skjulte skader er sælgers ansvar. Det er de også, indtil vedkommende får udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring på markedet. I dette overblik overgår ansvaret til køber, og derfor skal vedkommende selv betale for udbedringen af eventuelle skjulte skader. Hvis sælger tilbyder det, kan det altså godt betale sig at takke ja til en ejerskifteforsikring. Kun med en ejerskifteforsikring er du nemlig dækket ind, hvis der bliver opdaget skjulte skader.

Hvad er ”skjulte skader”, og hvad indebærer det?

Skjulte skader er et vidt begreb, der kan forstås på mange måder. Som udgangspunkt er det skader på hus og bygning, som ikke fremgår af tilstandsrapporten. Det kan eksempelvis være ulovlige elinstallationer, huller i taget, revner i murene eller noget helt fjerde. Har du en ejerskifteforsikring, vil den gå ind og dække omkostningerne i forbindelse med en udbedring af disse skader. Dog kan der være forskel på, hvor meget den enkelte ejerskifteforsikring dækker. Derfor kan det valg, du tager med hensyn til ejerskifteforsikring, blive afgørende for, om du i tilfælde af skjulte skader på din nye bolig kommer til at stå med en grim overraskelse i form af en dyr regning.

Stor forskel på den enkelte ejerskifteforsikring

I langt de fleste bolighandler bliver der tegnet en ejerskifteforsikring. Det bliver til mange forsikringer hvert år, og derfor er der også mange udbydere af ejerskifteforsikringer. Desværre er det ikke ligegyldigt, hvilken ejerskifteforsikring man vælger. Der er nemlig stor forskel på både dækning og pris. Selvom alle ejerskifteforsikringer som udgangspunkt dækker efter samme lov, er realiteten mange gange en lidt anden. Og desværre er det heller ikke sådan, at den dyreste ejerskifteforsikring samtidig er den bedst dækkende. Den bedst dækkende ejerskifteforsikring kan sagtens være den billigste og vise versa. Derfor kan det hurtigt blive lidt uoverskueligt, når man skal til at vælge ejerskifteforsikring. Det er dog vigtigt, at man lægger omtanke og research ind i valget, da man ellers kan risikere, at ens ejerskifteforsikring slet ikke dækker, hvis uheldet er ude.

Gør dit forarbejde – det betaler sig

Du tænker måske: Hvad er løsningen? Hvordan er jeg sikker på, at jeg har fundet den rigtige ejerskifteforsikring? Det handler om at sætte en god portion tid af til at undersøge markedet. Hvis man vil være sikker på at tage det rigtige valg mht. ejerskifteforsikring, må man undersøge de forskellige muligheder og sammenligne dem. Det er ofte ikke så svært at finde betingelserne for den enkelte forsikring og indhente et tilbud. På den måde kan man sammenligne sig frem til den ejerskifteforsikring, hvor man får mest og bedst dækning til den billigste pris. Det kan virke som et uoverskueligt og unødvendigt tidskrævende arbejde, men i mange tilfælde er det det værd. Det er nemlig dyrt at udbedre skjulte skader på huse, og de færreste sager ender med en regning på under 50.000 kr. Derfor kan det altså godt betale sig at gøre en ekstraordinær indsats for at finde den helt rigtige ejerskifteforsikring.

Dansk Boligforsikring er et godt valg

Står du og er ved at købe ny bolig, er det vigtigt, at du tegner en ejerskifteforsikring. Hvis du gerne vil tage et godt valg, kan du se nærmere på en ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring. Dansk Boligforsikring har i modsætning til mange andre udbydere specialiseret sig i netop boligforsikringer, herunder sælgeransvars- og ejerskifteforsikringer. De har derfor et andet kendskab til netop denne branche end mange andre forsikringsudbydere, idet de som specialister har bevæget sig i den i ikke mindre end 15 år. Hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, kan du læse mere om deres betingelser på deres hjemmeside. På den måde bliver det klart, hvor meget der egentlig er dækket. Hvis du vil være helt sikker på, at din ejerskifteforsikring dækker, kan du hos Dansk Boligforsikring også få en udvidet ejerskifteforsikring.

Den udvidede model sikrer en tryg nattesøvn

Med en udvidet ejerskifteforsikring er du sikker på, at du altid er dækket godt ind. Basismodellen dækker dig i 5 år og sikrer dig erstatning for skader på huset. En udvidet ejerskifteforsikring dækker derimod hele 10 år. Derudover dækker den ikke kun skader på huset, men også på grunden. Hvis der eksempelvis er forurening eller ulovlige kloakinstallationer, går en udvidet ejerskifteforsikring ind og dækker. Er du en af dem, der gerne vil være ekstra sikker og kunne sove godt om natten, er en udvidet ejerskifteforsikring altså værd at overveje. Den koster naturligvis lidt mere end en almindelig ejerskifteforsikring. Til gengæld dækker den mere, og det kan derfor vise sig at være en investering, hvis den nye bolig ikke er lige god hele vejen igennem.

Prisen spiller også en rolle

Naturligvis er der også en helt anden faktor, der spiller en rolle for valget af ejerskifteforsikring – nemlig prisen. Hvad en ejerskifteforsikring koster, er helt afhængigt af, hvilken type bolig der er tale om. Derfor kan man ikke give noget endeligt svar på, hvad en ejerskifteforsikring koster. Til gengæld er det ikke særlig svært at indhente et tilbud på en ejerskifteforsikring, som tager udgangspunkt i netop din situation. Hos Dansk Boligforsikring kan du indhente et tilbud via deres hjemmeside. Det kræver blot, at du udfylder en formular med information om den bolig, som du ønsker at forsikre. Derefter vil du inden for 24 timer modtage et tilbud på både en basis- og udvidet ejerskifteforsikring. Det gør det nemmere for dig at tage det rigtige valg af ejerskifteforsikring, så du er godt dækket ind og kan sove trygt i din nye bolig.