Dart tilbehør: Kvalitet af dartskiver og dartpile har betydning

Hvis du er blevet interesseret i at spille dart og overvejer, hvilket dart tilbehør, du skal starte med at investere i – ja så er svaret: dartskiver og dartpile! Det giver næsten sig selv. Dog skal du være meget opmærksom på, at der er kæmpe forskel på, hvor du køber dit dart tilbehør samt hvilken kvalitet dartskiver og dartpile, du kan få for dine penge. Forskellige forhandlere af dart tilbehør vægter kvalitet i højere eller mindre grad, og der kan også være stor prisforskel fra forhandler til forhandler.

Dartskiver – et vælg af muligheder

Dartskiver findes fra et væld af mærker fra de helt billige no-brand til lækre kvalitetsmærker såsom Bull’s. Der findes elektroniske dartskiver og almindelige dartskiver, dartskiver i plastik, dartskiver i træ, magnetiske dartskiver og dartskiver i forskellige størrelser. Traditionelle dartskiver laves af fibre fra agave-planten, kaldet sisal, som gradueres i mange forskellige kvaliteter inden de anvendes til produktionen af dartskiver. Kvaliteten af fibrene – og dermed dartskiven – har betydning for holdbarheden af dartskiven. Jo dyrere dartskiver er, desto bedre er kvaliteten og dermed også slidbarheden. Se dig derfor for, når du vælger forhandler, prisleje og type af dartskive.

Dartpile – en hel videnskab

Dartpile er næsten endnu mere komplekst at finde rundt i som ny dartspiller end dartskiver. Dartpile laves ligesom dartskiver i mange forskellige materialer, kvaliteter og prisklasser. Dartpile af plastik eller messing er blandt de billigste, mens rigtig gode og ofte lidt dyrere dartpile er lavet af krom eller tungsten. Tungsten-dartpile er af den mest ypperlige kvalitet og ofte den type dartpile, der anvendes af professionelle dartspillere og øvede dartentusiaster. Til videnskaben om dartpile hører selvfølgelig også hele diskussionen omkring hvilke flights, der er de bedste. Flights er vingerne på dartpile, og formen på flights har ligesom selve pileskaftet betydning for, hvordan dartpile flyver gennem luften og hvilken grad af teknisk kunnen og øvelse, det kræves for at kunne ramme dartskiven præcist. Det er derfor værd at bruge lidt tid på at læse detaljerne om bestemte dartpile, pileskafter og flights, før du køber dine dartpile.