Sådan åbner en professionel låsesmed din dør

Hvad gør du, hvis døren lukker bag dig? Hvis du kommer i den uheldige situation, hvor du er kommet til at smække dig ude af hjemmet, så er det godt, at der findes lokale låsesmede. Når du ringer, så kommer låsesmeden til din adresse og åbner op. Men hvordan gør han/hun det egentlig? Der findes mange forskellige værktøjer i låsesmedens værktøjskasse. I dette indlæg forklarer vi de mest typiske metoder, som låsesmeden bruger i sit daglige arbejde. Alle de følgende metode bør selvfølgelig kun bruges af autoriseret og professionelt personale ved en låseservice-virksomhed – og aldrig til tyveri.

Løftestang

Det mest benyttede værktøj i kassen er kendt enten som en løftestand eller blot som en døråbner. Her bruger låsesmeden en flad genstand, der minder lidt om en spartel, til at skubbe selve låsekilen op. Det er ikke en nem opgave, og smeden skal have stor erfaring for at åbne døre med denne metode, uden at beskadige låsen.

Dørknækker

Låsesmeden kan også række ud efter en såkaldt “dørknækker”. Dørknækkeren er et meget specielt værktøj, som smeden bruger til at manipulere låsen nok til, at døren kan åbnes. Denne metode kræver også en erfaren låsesmed, der med en særlig teknik kan give adgang til hjemmet.

Boremaskine

En tredje metode er mere lige til. Den autoriserede låsesmed bærer altid rundt på en boremaskine med særlige bor, der er produceret specifikt til at åbne låse. Boringen vil selvfølgelig beskadige låsen, så dette vil i de fleste tilfælde være en sidste udvej.

Låsepistol

Det kan lyde lidt som et våben, men låsepistolen er faktisk bare endnu et værktøj i låsesmedens værktøjskasse. Med låsepistolen kan han/hun puste luft ind i låsen, hvilket vil få særligt ældre låse til at åbne sig. Denne metode virker bedst til de ældre Ruko-låse, hvor nøglen har et rundt hoved.

Slynge

Hvis din dør har en brevsprække, så kan man også bruge en slynge. Slyngen er bygget, så den kan komme ind gennem brevsprækken og få fat i enten dørhåndtaget eller låsemekanismen på indersiden af døren. Med slyngen kan man altså komme ind, uden at metoden beskadiger hverken lås eller dør. Det er dog langt fra en simpel metode, og den autoriserede låsesmed bruger lang tid på at lære den helt rigtige teknik.

Vigtigt med en lokal låsesmed

Når døren pludselig smækker bag dig, så er det selvfølgelig vigtigt med en lokal låsesmed. Hvis du eksempelvis er flyttet over sundet til den norske kommune Bærum, så er den lokale låsesmed i København ikke til meget hjælp. Her skal du selvfølgelig benytte en lokal låsesmed i Bærum, der hurtigt kan rykke ud og give dig den nødvendige hjælp.