Sådan kan en familieadvokat hjælpe dig

En familieadvokat kan hjælpe dig i mange af livets faser.

I livets lange løb kan der opstå mange situationer, hvor familielivets fred får brug for en juridisk hjælpende hånd. Måske står man overfor et ægteskab, ønsker at få styr på testamentet, eller måske skal arven fra et bortkommet familiemedlem opgøres. I disse situationer og mange flere kan man få gavn af advokater, der har stor erfaring med at håndtere denne type situationer. Begrebet “familieadvokat” dækker netop over advokater, der har specialiseret sig i arve- og familieret. I dag dykker 9000 ord ned i dette speciale og forklarer nogle af de vigtige situationer, hvor en familieadvokat kan hjælpe din familie.

Hvad er en familieadvokat?

Uddannelsesmæssigt gennemgår advokater det samme forløb, men familieadvokater adskiller sig ved tidligt at rette sin specialisering mod arve- og familieret. Hos advokaterne bunder denne faglige interesse ofte i en personlig interesse for sager i familien. Det er ikke svært at forestille sig, hvor denne interesse stammer fra. Familieret er nemlig et speciale inden for jura, hvor man virkelig får muligheden for at hjælpe almindelige mennesker. De fleste familieadvokater fortsætter dette speciale i tiden som advokatfuldmægtig, hvor de får mulighed for at praktisere. En nyuddannet advokat kan dermed allerede have betydelig viden om familieret og erfaring med at praktisere det. Mere erfarne advokater inden for specialet har dog bygge videre på denne grundforståelse og har viden om mange af de faldgruber, som en klient uden juridisk uddannelse kan havne i.
I det følgende dykker vi ned i nogle af de situationer, hvor en familieadvokat kan være behjælpelig for dig og din familie.

Ægteskab og skilsmisse

I forbindelse med ægteskabet kan der opstå flere situationer, hvor dette advokatspeciale kan være til stor gavn for klienter. Når ringen sættes på fingere, og brylluppet skal planlægges, vælger mange at få juridisk bistand til ægtepagten. Ægtepagter kendes også under begrebet formueordning, da den definerer, hvordan aktiver skal fordeles i tilfælde af skilsmisse eller en afdød partner. Denne ægtepagt kan udformes på mange forskellige måder, og her kan advokaten træde ind som mægler og hjælpe med at finde den løsning, som alle parter er gladest ved. Hertil udformer advokater naturligvis de nødvendige juridiske dokumenter.

I tilfælde af en skilsmisse kan mange par også få behov for rådgivning fra en advokat. I skilsmissen er der nemlig mange forhold, som de to nyskilte skal tage stilling til. Først og fremmest er der forskelle på en skilsmisse og en separation. Herudover skal det afgøres, om en part skal betale ægtefællebidrag, og hertil kommer flere overvejelser, hvis parret har børn sammen. Her findes der spørgsmål om aftalen for forældremyndighed, eventuelle børnebidrag, børnenes bopæl og eventuelle samværsordninger. Det er blot et udpluk af de vigtige overvejelser, og når de følelsesmæssige bølger går højt i forbindelse med skilsmissen, kan juridisk rådgivning være en stor hjælp.

Livets efterår

En advokat med speciale i familie- og særligt arveret kan udfylde flere roller, der kan være en stor hjælp for familien. Når familiemedlemmer træder ind i livets efterår er der nemlig flere spørgsmål, som er vigtige at tage stilling til. Først og fremmest handler det om arven, hvor mange ønsker at udforme et testamente. Der kan dog også være situationer, hvor det er på sin plads med en fremtidsfuldmagt, så familien kan hjælpe ved at tage mere praktisk styring på det ældre familiemedlems liv. Endelig skal selve dødsboet opgøres, når et familiemedlem går bort. Spørgsmål om arv kan desværre være meget opslidende for familieforhold, og her kan en juridisk mægler derfor være en stor hjælp. Leder du efter en advokat til netop denne funktion, kan du søge efter en decideret dødsbo advokat.

Dette er blot nogle af de livsbegivenheder, hvor en erfaren familieadvokat kan bistå og rådgive familien. Hvis du selv står overfor en situation, hvor du kan få brug for advokatbistand i familielivet, så er det en god ide at finde et lokalt advokatkontor. I de fleste situationer med familie- og arveret er det nemlig givende, at man kan møde advokaten personligt og har let ved at komme hen til kontoret. Hvis du eksempelvis er bosat i Århus, så er det dermed en god ide at lede efter en familieadvokat i Århus. Du kan let finde disse ved brug af internettet blot ved at søge på ord som famlieadvokat Århus eller advokatfirma Århus. Herfra kan du undersøge advokatfirmaernes specialeområder og finde den helt rette advokat til den specifikke situation.